Αρτέμης Σώρρας: Από σωτήρας της Ελλάδας… κρατούμενος

0
10

Αυτή είναι η μικρή, πικρή ιστορία της END και όλα δείχνουν πως τελικά δεν θα έχει… happy end. Γιατί η οργάνωση END ή, αν προτιμάτε, η End National Debt ανήκει στον άνθρωπο που τρία χρόνια τώρα βάλθηκε να μας πείσει πως με 600 δισ. δολάρια θα ξεχρεώσει για λογαριασμό του μικρού μας έθνους: τον πασίγνωστο πλέον Αρτέμη Σώρρα.

Αυτή την εβδομάδα, πρώτα πήγε στη Ρόδο να βγάλει λόγο και έταξε 20.000 ευρώ σε όποιον τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές (!) και μετά είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, όχι για να γραφτούν στις λίστες ψηφοφόρων, αλλά για να δείξουν στον Ελληνα «κροίσο» τι χρώμα έχει το… εσωτερικό του κελιού. Και κάπως έτσι, ό,τι δεν μπόρεσε να κάνουν εδώ και τρία χρόνια η Δικαιοσύνη, το υπουργείο Οικονομικών και τα Μέσα Ενημέρωσης, το έκανε ένας δημοσιογράφος από τη Ρόδο: μήνυσε τον… εθνοσωτήρα επειδή του επιτέθηκε στο Facebook και ο Αρτέμης Σώρρας ξημερώθηκε στο κρατητήριο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο Αρτέμης Σώρρας και τα 600 δισ. με τα οποία θα μας έσωζε μπήκαν στη ζωή μας ένα πρωινό του Σεπτέμβρη του 2012, διά της τηλεοπτικής κερκόπορτας. Ο wannabe ευεργέτης και οι λοιποί εκπρόσωποι της οργάνωσης END ξεκίνησαν διακαναλικό τουρ στην τηλεόραση, με τα στούντιο να τους καλοδέχονται.

Και καθώς οι τηλεθεάσεις ανέβαιναν, μάθαμε πως ο Ελληνοαμερικανός «μεγιστάνας» μπορεί στο γυαλί να μοιάζει με μικρογραφία του Πητ Παπαδάκου, αλλά είχε καταθέσει 600 δισ. υπέρ σωτηρίας του κράτους.

Ατυχώς για τους απανταχού παραμυθόπληκτους, από εκπομπή σε εκπομπή, αυτό ήταν το μόνο σταθερό στοιχείο. Ο κ. Σώρρας άρχισε να γαρνίρει την ιστορία του με την «τράπεζα της Ανατολής» και το «θησαυροφυλάκιο του Καναδά», με το «καταπίστευμα» που τώρα είναι «έτοιμος να ρευστοποιήσει», με τις «μετοχές που είχε στο σεντούκι η γιαγιά μου», με κάτι «αμερικανικά ομόλογα», με «συναλλαγματικές» και βέβαια, με τα «υπόλοιπα 50 δισ. που έχουμε και για την Κύπρο»!

Πέραν της φαιδρής εικόνας, το βασικό πρόβλημα που ανέκυψε ήταν πως ούτε στην Αμερική ούτε στον Καναδά ούτε στην ομογένεια της Νέας Υόρκης δεν είχε κανείς ποτέ ακούσει το όνομα Αρτέμης Σώρρας.

Ο μόνος που ήταν σε όλους γνωστός ήταν από την κουστωδία του ένας γιατρός ονόματι Μ. Λαμπράκης, ο οποίος λάνσαρε εαυτόν ως άλλο θείο απ’ το Σικάγο, τουλάχιστον μέχρι τη μέρα που διαπιστώθηκε πως είχε κάποια προηγούμενα με τον ποινικό κώδικα: ήδη από το 1995 τον είχαν τσακώσει οι Αμερικανοί να φοροδιαφεύγει!

Αλλά ως γνωστόν, όταν κανείς θέλει να πιστέψει… Ετσι, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο εχθρός των γκέι πολιτικών και φίλος των «γερόντων» και των ευχών τους, έφτασε να κάνει επερώτηση στη Βουλή για τα 600 δισ., απαιτώντας «να διερευνήσετε σοβαρά την προσφορά Σώρρα»! Οσο για τον ίδιο τον Σώρρα, όταν τα κανάλια σταμάτησαν να τον καλούν, εκείνος βγήκε σε τουρ: άρχισε να διοργανώνει ομιλίες από την Αθήνα ώς τη Ρόδο και από τη Θεσσαλονίκη ώς τη Χίο για να κάνει κόμμα, να μαζέψει υπογραφές και «να δεχθεί επιτέλους η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση».

Κατά τις μαρτυρίες, όταν ο κ. Σώρρας έφτασε στην Πέλλα, κοίταξε με νόημα τους δημοτικούς συμβούλους της Σκύδρας και τους είπε απολύτως σοβαρά: «Λοιπόν… εσάς σας αναλογούν 4 δισ.»! Και στον Δήμο Αμοργού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να λάβει τη χρηματοδότηση της END με τη μορφή άτοκου (και αόρατου…) δανείου για τα επόμενα 50 χρόνια…

Διαβάστε περισσότερα: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here