Άρθρο 5 ευρωβουλευτών στη Liberation: Χαλαρώστε την οικονομική θηλιά στην Ελλάδα

0
3

 

Οι Γάλλοι σοσιαλιστές, Εμανουέλ Μορέλ και Γκιγιόμ Μπάλας, ο Ισπανός των Πρασίνων, Ερνέστ Ουρτασούν, ο Γερμανός της Ενωτικής Αριστεράς, Φάμπιο ντε Μάσι και ο Έλληνας, Δημήτρης Παπαδημούλης συνυπογράφουν άρθρο στη γαλλική εφημερίδα Liberation με το οποίο ζητούν την «άρση του οικονομικού αποκλεισμού της Ελλάδας».

Οι ευρωβουλευτές καλούν τη Γαλλία και τη Γερμανία να «χαλαρώσουν τη θηλιά» στην Ελλάδα. Κατηγορούν τις χώρες της ευρωζώνης ότι, κατά τη διάρκεια των διάφορων Eurogroup, ανέβαλαν μονίμως, για αργότερα, τις αποφάσεις που θα επέτρεπαν την εξεύρεση βιώσιμης λύσης… με άλλα λόγια «πολλοί πρωταγωνιστές στον «φάκελο Ελλάδα», θέλουν να παίζουν με τον χρόνο» τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Η συνέπεια είναι, εξηγούν, ότι «η Ελλάδα έχει παγιδευθεί στην τανάλια ανάμεσα στους στόχους για ένα υπερβολικό και μη πραγματοποιήσιμο δημοσιονομικό πλεόνασμα και έναν αποπληθωρισμό που τροφοδοτείται από τη λιτότητα. Μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδύσεων, είναι αδύνατο να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι και να αποκατασταθεί το δυναμικό της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα, έχει επίσης παγιδευτεί ανάμεσα σε ορισμένους πιστωτές που θέλουν να δοκιμάσουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά όρια της χώρας, προς εκφοβισμό των κυβερνήσεων άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Μια Ελλάδα τέλος, που έχει παγιδευτεί και γεωγραφικά από τις γειτονικές της χώρες που περιφρονούν αδιάντροπα την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, αναγείρουν φυσικά σύνορα και φυλακίζουν μετανάστες» τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Υποστηρίζουν ότι «η κατάσταση δεν είναι στάσιμη, αλλά όλο και χειροτερεύει» και υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για έναν οικονομικό αποκλεισμό της Ελλάδας, όπου ισχύει ακόμη ο έλεγχος των κεφαλαίων στις τράπεζες. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, έχουν την ισχύ να δώσουν ένα τέλος σε αυτές τις αβεβαιότητες, επικυρώνοντας ό,τι έχει επιτευχθεί και τη συνέχιση του προγράμματος ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, καλούν «τον Φρανσουά Ολάντ και την Αγκελα Μέρκελ να αναλάβουν την πρωτοβουλία ουσιαστικών δράσεων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της βιωσιμότητας του χρέους και της ελληνικής οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here