Άρθρο παρέμβαση Ρέντσι – Αιχμές κατά Γερμανίας-λιτότητας

0
7

 

Μια δεκαετία στρεβλής πολιτικής και οικονομικής ορθοδοξίας έχει σκοτώσει την ανάπτυξη και έχει γιγαντώσει τον λαϊκισμό, τονίζει σε άρθρο – παρέμβασή του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αφήνοντας αιχμές για τη γερμανική πολιτική επιμονής στον δημοσιονομικό περιορισμό.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνεργασίας σημειώνει στον βρετανικό Guardian ότι η Ιταλία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική θεσμική μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου της, με αλλαγή του χαρακτήρα της Γερουσίας.

Ο κ. Ρέντσι συνδέει τη συγκεκριμένη θεσμική μεταρρύθμιση απλοποίησης του ιταλικού πολιτικού συστήματος με τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, τη μείωση των φόρων με παράλληλη μείωση ελλειμμάτων, τη μεταρρύθμιση για ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης και καταλήγει ότι η πολιτική του οδήγησε στη δημιουργία 400.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία μέσα στο 2015.

Αντιπαραβάλλει ταυτόχρονα την πολιτική του με εκείνη η οποία κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η τελευταία δεν λειτουργεί ή τουλάχιστον «δεν λειτουργεί όπως παλιότερα», όχι μόνον στην οικονομία, αλλά και στο προσφυγικό, όπου ο Ιταλός πρωθυπουργός θέτει θέμα ουσιαστικής και εκ βαθέων αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Στο οικονομικό πεδίο, σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι, το μείγμα το οποίο ακολουθείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης «σκοτώνει την ανάπτυξη», ενώ στο ενεργειακό επίπεδο τα συμφέροντα Γερμανίας και Ολλανδίας αντιτίθενται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε εκείνα των υπόλοιπων χωρών – μελών.

Η Ιταλία, κατά τον πρωθυπουργό της, συνεχίζει να πιστεύει στο «ευρωπαϊκό όνειρο», το οποίο λαϊκιστές πολιτικοί θέλουν να μετατρέψουν σε «εφιάλτη».

Ο κ. Ρέντσι τονίζει ότι η Ιταλία απαιτεί πλέον η φωνή της να ακούγεται στο ευρωπαϊκό επίπεδο, πράγμα που στο παρελθόν δεν γινόταν «και λόγω της νοοτροπίας όσων κυβερνούσαν τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here