Άρθρο του Μπακογιάννη επικαλέστηκε ο Φίλης για την ιδιωτική εκπαίδευση

0
14

 

Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ένα άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη στην εφημερίδα ΒΗΜΑ το 1976 που μιλούσε για «πωλητές παιδείας» και στο οποίο έγραφε ότι η έλλειψη της μονιμότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν αποτελεί μειονέκτημα μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά προκαλεί σειρά άλλων ανωμαλιών, καθώς οι διδάσκοντες εξαρτώνται από τον εργοδότη.

Επίσης, στο άρθρο αναφερόταν ότι η ανασφάλεια οδηγεί σε σειρά υποχωρήσεων εις βάρος των εκπαιδευτικών και ότι η πρώτη υποχρέωση που θα έπρεπε να υποβληθεί στους επιχειρηματίες-πωλητές παιδείας είναι η μονιμότητα των εκπαιδευτικών. «Εμείς πολύ λιγότερα εισηγούμαστε…», σχολίασε ο κ. Φίλης λέγοντας ότι όλα αυτά τα έγραφε ένα πρόσωπο που δεν ήταν απαίδευτος ή σοβιετόφρων ή της ήσσονος προσπάθειας.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή η δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση τελεί υπό κρατική εποπτεία. «Τα εκπαιδευτήρια δεν είναι αμιγείς επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here