Αρχάνες: Βάνδαλοι κατέστρεψαν τις ζωγραφιές παιδιών του δημοτικού

0
55

 

Ένα κοινωνικό θέμα ανέδειξε με ανάρτηση του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook «Πριν από λίγους μήνες ένας δάσκαλος στην Κρήτη είχε μια ιδέα. Να πάρει τους μαθητές του, παιδιά δημοτικού, και να βγουν στους δρόμους να χρωματίσουν το γκρίζο. Όχι όμως με μουντζούρες. Με ζωγραφιές! Μονέ, Βαν Γκογκ, προσωπογραφίες του Φιλέα Φογκ και της συζύγου του. Πήραν λοιπόν τις μπογιές και πήγαν στις παλιές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στις Αρχάνες. Τους πήρε μόλις 6 ώρες για να φτιάξουν «Τα νούφαρα με την γιαπωνέζικη γέφυρα» του Μονέ!

kriti-zografies

Εδώ τελειώνει η όμορφη ιστορία. Αυτές τις μέρες κάποιοι βγήκαν με σπρέι και κατέστρεψαν τις ζωγραφιές των παιδιών. Κι αν προσέξεις τις ασχήμιες είναι και αυτές μάλλον από εφηβικά χέρια. Και ο δάσκαλός ζωγράφος βλέποντας τους βανδαλισμούς έγραψε «δεν υπάρχει σωτηρία». Όχι! Υπάρχει! Να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα τις ζωγραφιές των παιδιών. Να πούμε μπράβο. Να προκαλέσουμε συζητήσεις.

grafiti4

Στις Αρχάνες αλλά και παντού. Να καταλάβουν τα χουλιγκανάκια ότι σε κανέναν δεν άρεσε αυτό που έκαναν. Ότι κανείς δε γελάει μαζί τους. Όλοι είμαστε με τα παιδιά με τα πινέλα. Και αν βοηθήσουν και οι παρέες, οι γονείς, οι δάσκαλοι, να πεισθούν και οι μικροί βάνδαλοι να αλλάξουν μυαλά. Να αφήσουν τα «σπρέι» και να πιάσουν και αυτά τα «πινέλα» Ούτε το γκρίζο θα νικήσει αλλά ούτε η ασχήμια. Η συνωμοσία του καλού μπορεί να νικήσει».

kriti-zografies.1

grafiti2

Πριν από λίγες μέρες κάποιοι λοιπόν κατέστρεψαν τις ζωγραφιές των παιδιών και όπως γράφει ένας αναγνώστης του cretalive.gr «Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πια καμία παιδεία…Οταν είναι μαγκιά να καταστρέφεις την δουλειά και τον κόπο των άλλων. Οταν κανείς δεν καταλαβαίνει την ομορφιά ή τη δύναμη των τοίχων. Οταν νοιώθεις πως ζεις τελικά σε λάθος τόπο. Οταν πια ακουμπάμε το …τέλος… αυτά είναι τα αποτελέσματα…! ….σήμερα κάποιοι ανεγκέφαλοι, γνωστοί ίσως ή άγνωστοι σκόρπισαν την ασχήμια, τη λύπη και τις δικές τους υπογραφές σε όλους τους τοιχους. Η απογοήτευση για τον κόπο και τις ατέλιωτες ώρες του εθελοντισμού πήγαν ξανά …στο κενό! Τελικά δεν υπάρχουμε…δεν υπάρχει καμία σωτηρία και για τίποτα… Δείτε πώς ήταν τα καλλιτεχνήματα των παιδιών και πώς έγιναν».

grafiti5

grafiti7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here