Ασπρόπυργος: Αφήνουν το τοξικό νέφος να πνίγει την Αττική λόγω έλλειψης χρημάτων

0
2

 

Για πέμπτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο με το τοξικό νέφος να έχει καλύψει ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους που εισπνέουν το μαύρο σύννεφο.

Η Περιφέρεια δεν διαθέτει κονδύλια για τη μεταφορά χώματος προκειμένου να σβήσει η φωτιά ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες μέρες για να αποφασίσει να κλείσει τα σχολεία.

Ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής δήλωσε πως για «να σβήσει η φωτιά χρειάζεται να πέσει άφθνο νερό που θα εισχωρήσει βαθιά στη χαρτομάζα και τα πλαστικά που σιγοκαίνε. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο. Αν θέλουμε να σταματήσει άμεσα το τοξικό νέφος πρέπει να πέσει χώμα, προκειμένου ακόμη κι αν συνεχίσουν κάποιες εστίες από κάτω να μην υπάρχουν καπνοί. Μόνο το χώμα μπορεί άμεσα να απομονώσει το καύσιμο υλικό από το οξυγόνο».

Η Περιφέρεια Αττικής που πρέπει να καλύψει τις δαπάνες αδυνατεί να βρει το ποσό των περιπου 200.000 ευρώ για να φτάσουν στη μονάδα ανακύκλωσης τα περίπου 500-1.000 φορτηγά με χώμα που χρειάζονται για να σκεπαστούν τα περίπου 4 στρέμματα έκτασης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here