Ασθένεια – «φάντασμα» σκότωσε 18 ανθρώπους στη Νιγηρία

0
11

 

Μια άγνωστη ασθένεια στοίχισε τη ζωή 18 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, δήλωσε αξιωματούχος, της χώρας επισημαίνοντας ότι όσοι μολύνονται πεθαίνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Όντο τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η «μυστηριώδης ασθένεια» εμφανίστηκε «στην αρχή της εβδομάδας στην πόλη Όντε-Ιρέλε».

Τα συμπτώματα είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έδειξαν ότι πρόκειται για κάποια ιογενή ασθένεια, ή συγκεκριμένα για τον Έμπολα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Έμπολα, ένας ιός που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, έχει στοιχίσει τη ζωή 10.600 και πλέον ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) από τις αρχές του 2014, πάντως στη Νιγηρία τα θανατηφόρα κρούσματα ήταν συγκριτικά λίγα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτείας Όντο, ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας και άλλων υπηρεσιών μετέβησαν στην Όντε-Ιρέλε στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να δοθούν απαντήσεις.

«Οι πρώτοι τέσσερις άνθρωποι που μολύνθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια από την Κυριακή ως τη Δευτέρα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφότου εκδήλωσαν τα συμπτώματα», επισήμανε.

«Πέραν των (…) καταγεγραμμένων θανάτων, δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιο νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών. Κανένας ασθενής δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο νοσοκομείο και η ασθένεια δεν έχει εξαπλωθεί εκτός των ορίων της πόλης» αυτής, είπε ο Ακινμάντε.

Στη Γενεύη, ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τα συμπτώματα που περιέγραψαν οι αρχές της Νιγηρίας και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής, καταμετρά «14 κρούσματα και 12 (ή 13) θανάτους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here