Αστυνομικοί για Πολάκη: Ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του σε ημέρες κρίσης

0
9

 

Οι παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη θυμίζουν άλλες εποχές τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος. «Η νομοθεσία ισχύει από τον πρωθυπουργό ως τον τελευταίο πολίτη, εκτός αν αυτό αλλάζει σήμερα… Να μας το πουν τότε» σχολίασε.

«Ο κ. Πολάκης, και ο κάθε Πολάκης, πρέπει να νομοθετεί, όχι να υποδεικνύει… Αν είχε παράπονα ας έπαιρνε τον αρμόδιο υπουργό, όχι να λέει δημοσίως τι θα πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί και οι δικαστές… Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

«Υπουργοί αφήνουν τον ρόλο τους να νομοθετούν και προσπαθούν να υποδείξουν πως πρέπει να ενεργεί η αστυνομία και το δικαστικό σώμα… Η ΕΛΑΣ ενεργεί βάσει νομοθεσίας, νόμοι υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται, όπως για όλους τους πολίτες. Υπήρχε μήνυση (κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων) και οι αστυνομικοί εκτέλεσαν την αυτόφωρη διαδικασία βάσει της δικαστικής νομοθεσίας» εξήγησε ο κ. Γερακαράκος.

«Η αστυνομία είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών, αν υπάρχουν σκοπιμότητες, τις διαχειρίζονται οι πολιτικοί. Ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του σε ημέρες κρίσης» κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Να αφήσει τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες κάλεσαν την Τετάρτη την κυβέρνηση οι αστυνομικοί, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον τους. Οι αστυνομικοί κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επιτίθεται με ευκολία στους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Πολάκη από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here