Αθωώθηκαν Βουλγαράκης- Πελέκη για πόθεν έσχες και λίστα Λαγκάρντ

0
15

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας  ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007. Κατηγορούντο ότι δεν είχαν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους και η πρότασή του έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως αγνοούσε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, αλλά -όπως είπε- ακόμα και να την ήξερε δε θα το δήλωνε, διότι ήταν λογαριασμός που διατηρούσε ο πεθερός του και για τον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στη σύζυγό του.

«Πρόκειται για μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τόσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

 

Από την πλευρά της η κ. Πελέκη υποστήριξε: «η πραγματικότητα είναι πως κάποια στιγμή άνοιξα με πληρεξούσιο αυτόν τον λογαριασμό του πατέρα μου και αυτή ήταν η μόνη ενέργεια που έκανα με αυτόν τον λογαριασμό. Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν είχαμε ποτέ λογαριασμό στο εξωτερικό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here