Αθώα η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης

0
2

 

Αθώα έκρινε το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, η οποία δικάστηκε για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και συκοφαντικής δυσφήμησης του κατηγορουμένου έπειτα από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.

Η υπόθεση αφορά τη μαρτυρία της κ. Μαυρή-Βαβαγιάννη σχετικά με επίθεση σε βάρος φοιτητή το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη από ομάδα ατόμων. Η καθηγήτρια ήταν αυτόπτης του περιστατικού και είχε καταθέσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη. Για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών και αμέσως μετά μήνυσε την καθηγήτρια.

Ο μηνυτής δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την δίωξη της καθηγήτριας υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει αν η αντίδικος του «είχε κάποιο δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου».

Αναγνώρισε ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, πως η καθηγήτρια όφειλε να πράξει αυτό που έκανε , δηλαδή να δώσει στις αρχές τον αριθμό του αυτοκινήτου που είχε εμπλακεί στην επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here