Άτυπη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την προσφυγική κρίση

0
3

 

Άτυπη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό, ενόψει της επίσκεψης στη χώρα μας, αύριο Πέμπτη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, συνοδεία του αρμόδιου επιτρόπου για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς, το βράδυ της Πέμπτης,  στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κέντρο υποβοήθησης για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους των παράτυπων μεταναστών.

Την Παρασκευή οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα μεταβούν στην Κω, όπου το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών – μελών της Ε.Ε. προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδίως τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, σε συνεργασία κυρίως με τα αρμόδια ευρωπαϊκά fora, να ολοκληρώσει αμέσως το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ο  κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού -τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και, πρωτίστως, από πλευράς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου- σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here