«Ατμό» σήκωσαν οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου με νομοσχέδιο του Υπ.Υγείας

0
11

 

  Την οργή των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλεί το σχετικό προς ψήφιση νομοσχέδιο που, όπως ισχυρίζεται η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών, αντιμετωπίζει το «άτμισμα» ωσάν να είναι κανονικό τσιγάρο, εξέφρασαν οι ατμιστές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα απαγορεύεται η χρήση ατμού από ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και η διαφήμισή του, όπως συμβαίνει με το κανονικό τσιγάρο.

Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και τη μεταστροφή των καπνιστών στο άτμισμα».

Στόχος των Ελλήνων ατμιστών ήταν να αντικρούσουν με επιχειρήματα, μύθους και κατευθυνόμενες αναλήθειες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, και να εξηγήσουν γιατί αυτό το δικαίωμά τους πλήττεται με τη νέα νομοθεσία που εξισώνει το κάπνισμα με το άτμισμα και απαγορεύει το άτμισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι ατμιστές παρουσίασαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επιστολή συμπαράστασης που στάλθηκε από τις επίσημες ατμιστικές Ενώσεις 16 ευρωπαϊκών χωρών. Οι ατμιστές στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, σε περισσότερους από 200.000, και «οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου θα γίνουν άμεσα ορατές, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στις οικογένειές τους- ένα σύνολο άνω του 1.000.000 συμπολιτών μας», όπως ανέφεραν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here