Άτυπο υπουργικό για 2η αξιολόγηση και ΔΕΘ στο Μαξίμου

0
3

 

Η εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος διατυπώθηκε στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά στα προαπαιτούμενα, κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκτιμά πως η εφαρμογή των υπόλοιπων προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις, εκτός των συνδικαλιστικών θεμάτων, για τα οποία έχει ήδη ξεσπάσει πολεμος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας με τα συνδικάτα για το θέμα της χρηματοδότησης.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε συζήτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, όπως και παλαιότερα έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, εν όψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό, προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ η ομιλία του θα κινηθεί σε τρεις άξονες: πορεία της οικονομίας, ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here