Αύριο ανακοινώνεται η συμφωνία αναφέρει ανταποκριτής του Economist

0
8

 

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ανταποκριτής του Economist  Tom Nuttall στις Βρυξέλλες αναφέρει, πως «σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη».

Νωρίτερα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Economist, υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί με αμοιβαίους συμβιβασμούς τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει αυτά που επιθυμεί στο ασφαλιστικό αλλά αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβαστική λύση στα εργασιακά.

Για το θέμα των δημοσιονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό, η Ελλάδα θα κερδίσει πλεονάσματα κάτω του 1% του ΑΕΠ για το 2015 και θα αυξηθεί σταδιακά έως το 3,5% έως το 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιστωτές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε επέκταση του προγράμματος γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και θα δώσει το χρονικό περιθώριο για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες ενός τρίτου προγράμματος, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί το φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here