Αυστρία – Σα να μην πέρασε μια μέρα: Δεν παρεκλίνουμε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις μας στο προσφυγικό

0
3

 

Με δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα  η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος είπε ότι η Αυστρία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε ένα χιλιοστό από τις θέσεις της για το προσφυγικό.

Η κ. Μικλ-Χάιντερ -ακόμα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής – φαίνεται να παραμένει πιστή στην σκληρή πολιτική της, της επιβολής ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και στο κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων.

Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών εκτιμά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ως «το πολύ, ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» και για το λόγο αυτό, όπως διαμηνύει η ίδια, θα παραμείνουν τα ανώτατα όρια στον αριθμό για τους αιτούντες άσυλο, (80 πρόσφυγες την ημέρα).

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα πως δεν βλέπει την Αυστρία να συμμετέχει στην ανακατανομή προσφύγων, καθώς «σειρά έχουν τώρα άλλοι», υπονοώντας προφανώς το γνωστό επιχείρημα της Βιέννης, πως η Αυστρία είχε αποδεχθεί πέρυσι 90.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου και εφέτος προτίθεται να υποδεχθεί 37.500 πρόσφυγες.

Λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν επέμεινε ότι στάση της Αυστρίας όχι μόνο είναι σωστή αλλά οδήγησε σε επιτάχυνση της συζήτησης του προσφυγικού εντός της ΕΕ και η θέση ευθύνης της πρέπει να αποτελεί πρότυπο στην Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here