Αυστρία: Συλλήψεις για τους 71 νεκρούς πρόσφυγες σε φορτηγό

0
3

Σε περισσότερες από μία συλλήψεις προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας για την υπόθεση του θανάτου 71 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε εθνική οδό της χώρας.

Το πρακτορείο ειδήσεων APA κάνει λόγο για «αριθμό συλλήψεων». Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, στην Ουγγαρία τέθηκαν υπό κράτηση τρεις ύποπτοι. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες.

Η αυστριακή αστυνομία αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας.

Σύμφωνα πάντως με τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες οι πρόσφυγες δεν πέθαναν στην Αυστρία, αλλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δηλαδή μιάμιση έως δύο μέρες πριν από την ανακάλυψη των πτωμάτων. Το φορτηγό αυτοκίνητο με ουγγρική άδεια κυκλοφορίας ξεκίνησε την Τετάρτη από την Βουδαπέστη και διαπέρασε τα σύνορα της Αυστρίας πιθανώς τη νύχτα.

«Δε θα αφήσουμε τίποτα ανεξιχνίαστο, θα ερευνήσουμε τις ευθύνες του οδηγού και των ανθρώπων που κρύβονται από πίσω του, για να διαλευκάνουμε το έγκλημα», δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Γιόχαν Φούκς, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες ποινικής δίωξης της Ουγγαρίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here