Αυστρία – Ζητάει και τα ρέστα ο Κουρτς: Η Ελλάδα παίρνει βοήθεια κι εμείς τίποτα

0
5
 

 

Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς

Ο κ. Κουρτς υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει μόνο να περιθάλψει τους μετανάστες, ενώ η Αυστρία πρέπει να τους ενσωματώσει, τονίζοντας ότι «η Αθήνα λαμβάνει τα πάντα σε βοήθεια τη στιγμή που η Αυστρία δεν έλαβε καμία διεθνή βοήθεια» και «επιπλέον στην Ελλάδα οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι άδειοι, γιατί οι άνθρωποι, ούτως ή άλλως, δεν θέλουν να παραμείνουν εκεί».Στη συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Κουρτς χαιρέτισε το κλείσιμο της διαδρομής των Βαλκανίων, ενώ στο ερώτημα για το αν αυτό θα έχει ως συνέπεια περισσότερους νεκρούς πρόσφυγες στη Μεσόγειο, απάντησε «οι περισσότεροι νεκροί προκύπτουν όταν στην Ευρώπη έχουμε ανοικτή τη διέλευση, παρασύροντας τους να παίρνουν ολοένα και περισσότερο το δρόμο για την Ευρώπη».

«Εάν υποχωρήσουμε στο να θέλουν οι άνθρωποι να έρχονται μόνον στην Αυστρία ή στη Γερμανία, το ρεύμα δεν πρόκειται να έχει τέλος», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ, υπεραμυνόμενος της απαίτησής του να διακοπεί η προώθηση ανθρώπων προς Βορρά, επισήμανε πως μπορεί η προώθηση ανθρώπων κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων να μην προκάλεσε την κρίση, ωστόσο την όξυνε μαζικά.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, το ότι «οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στη Γερμανία ή στην Αυστρία», αποδεικνύεται από τις διαμαρτυρίες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, οι πρόσφυγες πολέμου είναι ασφαλείς, ενώ «είναι πρόθυμοι να ασκήσουν βία για να έλθουν από την Ελλάδα, μία χώρα-μέλος της ΕΕ, σε μία χώρα μη μέλος της ΕΕ, στη Μακεδονία». «Κατανοώ τους ανθρώπους, αλλά η πολιτική ήταν λάθος. Οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα και να υπάρξει περίθαλψή τους», ισχυρίστηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here