Αυτή είναι η πρόταση των δανειστών

0
10

 

 Να εφαρμοστεί χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης των νομικών προσώπων -28% αντί για 29% που προτείνει η ελληνική πλευρά- να μην μπει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ και να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση των ναυτιλιακών εταιρειών, ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με το αναθεωρημένο κείμενο των προτάσεών τους που διέρρευσε στους Financial Times.

Προτείνεται επίσης η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% (από 55% που είναι σήμερα) έως το τέλος του 2016.

Η πρόταση των δανειστών
To κείμενο των θεσμών αναφέρεται σε σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ με χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2019 (η αρχική πρόταση μιλούσε για το 2017) ενώ στο θέμα του ΦΠΑ εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλεψη για είσπραξη 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση μιλάει για τρεις συντελεστές -6%, 13% και 23%- με την εστίαση να μετατίθεται στο 23% ενώ το ειδικό καθεστώς των νησιών να καταργείται. Για τις συντάξεις, προτείνεται μεγαλύτερη εισφορά υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης από αυτή που πρότεινε η ελληνική πλευρά (6% για κύριες και επικουρικές συντάξεις αντί για 5%) ενώ για τις επικουρικές προτείνεται η επιβολή αυστηρών «ποινών» (μείωση σύνταξης έως και 16% ετησίως) προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θα θελήσουν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62.
Όλα τα παράθυρα που οδηγούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση προτείνεται να εξαλειφθούν μέχρι και το 2022.

Στο κείμενο περιγράφεται η κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες αλλά και η θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.
Για τον Σεπτέμβριο ζητείται η κατάθεση φορολογικού νομοσχεδίου με την ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ για τον Οκτώβριο ζητείται η κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η προταση των δανειστών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here