Αυτός είναι ο δεύτερος δράστης από την εκκλησία της Νορμανδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3

 

Ο δεύτερος δράστης του φονικού στην εκκλησία της Νορμανδίας ονομάζεται Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν και ήταν 19 ετών, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.

Τρία άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν τεθεί υπό κράτηση, δήλωσε πηγή της έρευνας. Η διαδικασία αυτή θα επιτρέψει τη συλλογή στοιχείων για το προφίλ του δράστη. Σε αυτό το στάδιο, τίποτε δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουν σχέση με την επίθεση.

Ο άνδρας δεν είναι γνωστός στην αστυνομία, δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα και, κατά συνέπεια, τα δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του DNA του δεν υπάρχουν στα αρχεία της γαλλικής αστυνομίας. Ωστόσο, ο άνδρας είχε πρόσφατα εντοπιστεί από τα ραντάρ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο δεύτερος δράστης μοιάζει επίσης με έναν ύποπτο που αναζητούσαν οι Aρχές από τις 22 Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την επίθεση κατά της εκκλησίας στη Ρουέν στη Νορμανδία.

Η Μονάδα Συντονισμού Αντιτρομοκρατικής Δράσης (Uclat) είχε ειδοποιηθεί από ξένη μυστική υπηρεσία για έναν άνδρα, άγνωστης ταυτότητας, «οι οποίος είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε επίθεση στο γαλλικό έδαφος». Η πληροφορία συνοδευόταν από φωτογραφία άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν.

Ωστόσο, απουσία στοιχείων για την ταυτότητα, τον στόχο, τον χρόνο ή τον τρόπο δράσης, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρισκόταν στο σκοτάδι.

Στις 24 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι ατόμου σεσημασμένου για ριζοσπαστικοποίηση, βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άνδρας με τα χαρακτηριστικά του ατόμου της φωτογραφίας που είχε στην κατοχή της η Uclat και ο οποίος δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) πηγή της έρευνας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here