Αχ και βαχ Ελλάδα… αιωνόβια !

0
6

Το 2115, σ’ έναν αιώνα  από σήμερα, η Ελλάδα θα παύσει να είναι αποικία…μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω…αν έχουμε αυταπάτες!

Μόλις άκουσε την είδηση ο Ευτύχης, σταμάτησε τις προσθαφαιρέσεις που έκανε στο μικρό του τεφτέρι για να δει αν του φθάνει η σύνταξη για να περάσει το μήνα, ή για την ακρίβεια , να πληρώσει τις καθημερινά αυξανόμενες  οφειλές του στο κράτος με παράλληλο περιορισμό των οφειλών του κράτους σ’αυτόν! Αλήθεια,σκεφτόταν, ποια χώρα στον κόσμο απομυζά τους πολίτες της για να ευημερεί η εξουσία χωρίς να νοιάζεται αν αυτοί υποφέρουν και λιγοστεύουν σιγά-σιγά αλλά σταθερά;

Σταμάτησε, λοιπόν, την επώδυνη διαδικασία λογαριασμού της επιβίωσης, γιατί τον ξάφνιασε η νέα εξέλιξη της αποικιοποίησης της χώρας του για …μόνον 100 χρόνια και μονολόγησε: «Εγώ, θα την παρακολουθήσω …αφ’υψηλού…μα και η κόρη μου δεν προλαβαίνει …ας προσθαφαιρέσω πάλι για την εγγονή μου που είναι μόλις τριών  ετών… κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται, γιατί θα πρέπει και αυτή να είναι αιωνόβια! Η ευτυχία θα ανήκει μάλλον στα παιδιά που θα γεννηθούν, και αυτά σίγουρα θα είναι ολίγιστα, άρα θα ζουν και καλύτερα αφού τότε σίγουρα …λεφτά θα υπάρχουν».

Ωραίοι οι υπολογισμοί,αναλογίστηκε ο Ευτύχης, όμως τον τριβέλιζε  ένα σκληρό και βασανιστικό ερώτημα: «άραγε , σε ποια χώρα θα ζουν τότε …οι ολίγοι. Στην Ελλάδα; δεν νομίζω…» απαντούσε μόνος του και συνέχιζε διερωτώμενος : «Μήπως στην… αναστηθείσα Ελλάδα Ελλήνων(Αριστερών) Χριστιανών, όπου σήμερα ζούν μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»;

Να είσαι καλά… μακάριε Ευτύχη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠούτιν: Αύξηση 523% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τον Μάρτιο
Επόμενο άρθροΟ Άσαντ διαψεύδει τα περί σύνταξης νέου Συντάγματος από τη Ρωσία
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here