«Αυλαία» για τη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη

0
10

 

Το Εθνικό Συμβούλιο της «Νέας Δεξιάς» παρουσίασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, τονίζοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στη δεξιά είναι σήμερα πολιτικά άστεγοι.

«Η δεξιά στην Ελλάδα έχει ιστορία, αρχές και αξίες που είναι αυτονόητα δημοκρατικές και δεν έχουν καμία σχέση με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» τόνισε επισημαίνοντας πως την κίνησή του συγκροτούν πολλά αξιόλογα στελέχη που έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ανήκεις στον κόσμο της εργασίας ή της ανεργίας. Σε εμάς υπάρχει αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορείς να πουλάς πατριωτισμό και να είσαι τσιλιαδόρος της αριστερής επέλασης. Ανήκουμε στο μεγάλο πλήθος των Ελλήνων που ανήκουν στον πραγματικό κόσμο και γι’ αυτό γνωρίζουμε και τα προβλήματά του» τόνισε ο κ. Κρανιδιώτης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ο κ. Κρανιδιώτης ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ θα υπήρχε μια τεράστια καταστροφή για τη χώρα.

«Η θέση μας είναι ευρώ και αγώνας για την ανάπτυξη. Δεν χρειάζεται να περάσουμε τριτοκοσμική περιπέτεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας» υποστήριξε, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν χώρες που κατάφεραν και ξεπέρασαν τις δυσκολίες τους. Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών ο κ. Κρανιδιώτης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Όσον αφορά πιθανή συνεργασία με ΝΔ τόνισε πως θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα βασίζονται σε θέσεις και προτάσεις του κόμματος για σειρά ζητημάτων που αφορούν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει με πολλές από αυτές τις θέσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για κεντροδεξιά. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης διώχνει τους δεξιούς. Δεν ανήκουμε σε μια πολιτική συντεχνία που επαγγελματικά διαχειρίζονται τη χώρα» είπε.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο κ.Κρανιδιώτης τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας, όχι όμως με τον τρόπο που τις προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δούμας, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Χριστίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Φαράντος, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο από τους: Γιώργο Βλαχο, Χρήστο Βλάχο, Ανδρέα Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριο Καλλινικίδη, Γεώργιο Καραποστόλου, Κωσταντίνο Καρουκανίδη- Κατάκη, Αλκιβιάδη Κεφαλά, Απόστολο Κρητικόπουλο, Ανδρέα Μαγειρόπουλο, Γεώργιο Μακρή, Νικόλαο Μαστρονικολή, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιο Οικονόμου.
Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δεξιάς είναι ο Δημήτρης Γερογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here