Αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία Κουμανταρέα – Και οι δύο Ρουμάνοι αρνούνται τις κατηγορίες

0
6

 

Άρχισε την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, δεκαεπτά μήνες μετά την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος στο διαμέρισμα του 85χρονου στην Κυψέλη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν  δύο Ρουμάνοι. Ο 27χρόνος, Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν. και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι δυο νεαροί ακολουθώντας την ίδια υπερασπιστική γραμμή από την ημέρα της σύλληψης τους, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το έγκλημα.
Ο 27χρονος που φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα είπε στους δικαστές: «Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι, ούτε αλήτης».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο  30χρονος συγκατηγορούμενος του που είπε: «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα».

Ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα ήταν ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς  εκείνος εντόπισε τον νεκρό συγγραφέα. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι πήγε στο σπίτι του θύματος, χτύπησε πολλές φορές και κατόπιν αφού βρήκαν κλειδιά μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα…» είπε ο μάρτυρας,  ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τον δικηγόρο υπεράσπισης του 27χρόνου Ρουμάνου, Αλέξη Κούγια, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα και τις σχέσεις του με νεαρούς άνδρες, ακόμη και ηλικίας 15 ετών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος.
Ο μάρτυρας απάντησε πως ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μία στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι ο Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος του ζητούσε συνεχώς χρήματα.
Το δικαστήριο απέρριψε την παράσταση πολιτικής αγωγής που δήλωσε  η πρώτη εξαδέλφη του συγγραφέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here