Αυλωνίτου: Αξιέπαινα παιδιά οι καταληψίες κτιρίων

0
8

 

«Αξιέπαινα παιδιά» χαρακτήρισε τους καταληψίες κτιρίων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δείχνουν την αλληλεγγύη τους.

Αιτιολογώντας την άποψή της, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι καταλήψεις «δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα», ενώ η αιτία που οδηγεί σε αυτές είναι η… έλλειψη δημοσίου χώρου.

«Θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο», ανέφερε, αποδίδοντας τις καταλήψεις στην ανεργία των νέων.

Σημειώνεται πάντως ότι η κ. Αυλωνίτου κράτησε αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε δηλώσει ότι ανάμεσα στις καταλήψεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτιμά τις καταλήψεις: «Δε νομίζω ότι τα είπε έτσι η Σία. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι. Είναι άστοχη η δήλωση, αλλά θεωρώ ότι δεν το είπε με αυτό τον τρόπο«.

«Το ένα είναι τρομοκρατία και το άλλο καλύπτει κάποιες ανάγκες, παιδιά που αν θέλετε προσπαθούν να βοηθήσουν τους μετανάστες. Τα παιδιά αυτά, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και λόγω της ανεργίας, έχουν έρθει πιο κοντά. Αν είχαν κάποιο στόχο και κάποια προοπτική θα κοίταζαν τη δουλειά τους.

Παρόλα βρίσκονται με τα αισθήματα αλληλεγγύης κοντά στους πρόσφυγες και τους βοηθούν. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την προσπάθεια που κάνουν, την αλληλεγγύη που έχουν. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά αξιέπαινα για αυτό που έκαναν» κατέληξε η κα Αυλωνίτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here