Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν για σεβασμό του κράτους δικαίου

0
5

 

Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η κα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για τις εκκαθαρίσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτής, η κα Μέρκελ υπογράμμισε με «μεγάλη σαφήνεια» στον κ. Ερντογάν ότι η Γερμανία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, αντιτίθενται στη θανατική ποινή επεσήμανε ότι αυτή δεν είναι «σε καμία περίπτωση συμβατή με μια εισδοχή στην Ε.Ε.», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ είχε σημειώσει ήδη νωρίτερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη θέση του Βερολίνου ότι «η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, η κα Μέρκελ κάλεσε εκ νέου τον Ερντογάν να σεβαστεί το κράτος του δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here