Αυστραλία: Εγκατέλειψε τα παιδιά της για την ISIS

0
8

 

Τα δύο παιδιά και το σύζυγό της εγκατέλειψε μια γυναίκα από την Αυστραλία για να μεταβεί στη Συρία και να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sydney Daily Telegraph», στις αρχές του μήνα, η 26χρονη Τζασμίνα Μιλοβάνοφ, η οποία έχει ασπαστεί το Ισλάμ, εγκατέλειψε τα παιδιά της – ηλικίας πέντε και επτά ετών – σε μία γκουβερνάντα και δεν επέστρεψε ποτέ.

Το δημοσίευμα επικαλείται τον σύζυγό της, σύμφωνα με τον οποίο, η Τζασμίνα έστειλε ένα γραπτό μήνυμα ενημερώνοντάς τον ότι βρίσκεται στη Συρία.

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησε αυτά τα δύο όμορφα παιδιά. Ο γιος μου έλεγε τις πρώτες μέρες ότι ελπίζει «να είναι καλά η μαμά», δήλωσε ο σύζυγός της, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

«Προτού φύγει, της έλεγα για τις ακραίες αναρτήσεις της στο Facebook. Της έλεγα ότι είναι ακραίο, ανόητο. Την προειδοποιούσα για αυτούς που συναναστρέφεται».

Η Μιλοβάνοφ είναι φίλη στο Facebook με μία άλλη γυναίκα από τη Μελβούρνη, την Ζέχρα Ντούμαν, η οποία είναι γνωστή στην Αυστραλία ως εκείνη «που στρατολογεί νύφες για τους τζιχαντιστές» και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει γυναίκες ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε σφοδρά ενοχλημένη από την είδηση και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100 Αυστραλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία και τουλάχιστον 30 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here