Αυστρία – Περίπου 7 στους 10 φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα

0
9

 

Το επίπεδο ασφαλείας στη Αυστρία έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό μεγάλου ομίλου ασφαλειών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση – που διενεργήθηκε μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και από πριν τις πρόσφατες επιθέσεις τις Βρυξέλλες –  τρεις στους τέσσερις Αυστριακούς θεωρούν «απειλητική» την παγκόσμια πολιτική κατάσταση, ένας στους πέντε αισθάνεται ανασφαλής μέσα στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς εκφράζουν ανησυχίες και ως προς την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Συγκεκριμένα, σε ένα ποσοστό 76% των ερωτηθέντων, η παγκόσμια πολιτική κατάσταση προκαλεί συναισθήματα ανασφάλειας, σε ποσοστό 70% αισθάνονται απειλούμενοι από την εγκληματικότητα, το 66% των ερωτηθέντων φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ σε σύγκριση με αυτούς τους κινδύνους, οι φυσικές καταστροφές ή οι επιδημίες φαίνεται να προκαλούν στους ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, πολύ λιγότερες ανησυχίες.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικά στο θέμα της ασφάλειας εμφανίζονται πρόσωπα μέσης ηλικίας, πρόσωπα με χαμηλότερα εισοδήματα και κάτοικοι αστικών περιοχών

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, δηλώνει πως και σε σχέση με την ασφάλεια παλιά όλα ήταν καλύτερα, ενώ συνολικά ένα ποσοστό 62% δηλώνει πως σήμερα υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να ανησυχεί από ό, τι πριν δέκα χρόνια.

Όπως σχολίαζαν διευθυντικά στελέχη του ομίλου ασφαλειών, από την έρευνα διαπιστώνεται ότι γενικά φαίνεται να ισχύει, πως όσο μικρότερος είναι ο τόπος κατοικίας κάποιου, τόσο μεγαλύτερο και το αίσθημα ασφάλειας, καθώς, ενώ σε μικρές κοινότητες ένα ποσοστό 83% του πληθυσμού τους αισθάνεται ασφαλές και σε μικρές πόλεις ένα 72%, το αντίστοιχο ποσοστό σε εξωτερικές συνοικίες μεγαλουπόλεων βρίσκεται μόλις στο 45%.

Εν κατακλείδι, σε ποσοστό 70%, οι Αυστριακοί δηλώνουν πως, παρ’ όλες τις επιμέρους επιφυλάξεις τους, αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here