Αυστρία: Προβάδισμα Σοσιαλδημοκρατών και άνοδο Ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls

0
4

 

 Ελαφρύ προβάδισμα, αλλά και σημαντικές απώλειες καταγράφουν για τους Σοσιαλδημοκράτες τα πρώτα exit polls μετά το κλείσιμο τις κάλπης για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και τον δήμο της Βιέννης, σύμφωνα με τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση.

Το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης βελτίωσε σημαντικά το ποσοστό του, ωστόσο φαίνεται, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, να μην πέτυχε τον στόχο του που ήταν η ανάδειξη σε πρώτη δύναμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών κυμαίνεται μεταξύ 34,5 – 37,5% (έναντι του 44,3% το 2010), των Ελευθέρων μεταξύ 33 – 36%(25,8% πριν από πέντε χρόνια).

Οι Πράσινοι, της ελληνικής καταγωγής αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου – οι οποίοι βρίσκονται από τον Οκτώβριο του 2010 σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του επί 21 χρόνια δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ – φαίνεται να συγκεντρώνουν ποσοστό ανάμεσα στο 10,5-12,5%(έναντι του 12,6%), το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα 8- 10%(14% το 2010), ενώ το νεοεμφανιζόμενο νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ , φέρεται να βρίσκεται μεταξύ 5-7%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here