Αυτόπτες μάρτυρες για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Έβλεπα παντού γύρω μου διαμελισμένα πτώματα

0
10

 

Τις φρικιαστικές σκηνές που αντίκρισαν στον τόπο της τραγωδίας, λίγο μετά την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, περιέγραψαν δύο αυτόπτες μάρτυρες στο france24.com.

«Περπατούσα μαζί με φίλους μου στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ όταν ακούσαμε την έκρηξη. Αμέσως τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Όταν φτάσαμε κοντά στον οβελίσκο είδα πτώματα παντού, πολλά από τα οποία διαμελισμένα. Είδα το πόδι κάποιου να βρίσκεται δίπλα στο σώμα του», περιγράφει ο Adem.

tourkia1

«Υπήρχαν τουλάχιστον 15 τραυματίες. Τους έφερα νερό και έμεινα μαζί τους μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα. Μόλις η αστυνομία έφτασε στο σημείο διέταξε να εκκενωθεί η περιοχή».

Ο Ferdi Ferhat Özsoy φιλοξενούσε πέντε φίλους του στην Κωνσταντινούπολη. Αποφάσισε να τους ξεναγήσει στα αξιοθέατα της πόλης, ξεκινώντας από την πλατεία Σουλτάν Αχμέτ. Περιγράφει:

«Ήταν ένα όμορφο, ηλιόλουστο πρωινό. Άφησα τους φίλους μου στην πλατεία και πήγα να σηκώσω χρήματα από την τράπεζα. Είχα μόλις επιστρέψει όταν εξεράγη η βόμβα. Είμασταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης, γύρω στα 75 μέτρα.

tourkia

»Όταν άκουσα την έκρηξη η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τρέξω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό έκαναν και οι φίλοι μου. Αλλά άλλοι όμως κατευθύνονταν προς το σημείο για να βοηθήσουν.
»Η έκρηξη ήταν τεράστια. Διέλυσε τα παράθυρα σε όλα τα γύρω κτήρια. Ήταν ακριβώς όπως στις ταινίες. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here