Αυτός είναι ο τζιχαντιστής-«εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
14

 

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους και σκόρπισαν τον τρόμο, ονομάζεται Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Ο 27χρονος τζιχαντιστής αναζητείται από την γαλλική αστυνομία και είναι ο στόχος των επιδρομών της αντιτρομοκρατικής στην βόρεια Γαλλία.

abdelhamid-abaaoud

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ ήταν επικεφαλής του «πυρήνα» των τρομοκρατών στο Παρίσι και κατείχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και την εκτέλεση των επιθέσεων την περασμένη Παρασκευή.

Paris_Abdelhamid.1

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ έχει βελγική υπηκοότητα και κατάγεται από το Μαρόκο ενώ καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου από τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε φέρεται να είχε σχέση έναν «πυρήνα» τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζαν επιθέσεις στο Βέλγιο και εξουδετερώθηκαν σε επιδρομή της αντιτρομοκρατικής στη Βερνιέρ.

Σύμφωνα με το φλαμανδικό κανάλι VTM, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ φέρεται να τηλεφώνησε από την Ελλάδα στον αδερφό του ενός εκ των δύο ένοπλων τζιχανιστών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στη Βερνιέρ.

Paris_Abdelhamid

Οι αρχές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πέτυχε να σταματήσει τις δολοφονίες Βέλγων αστυνομικών, που ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές, δύο εκ των οποίων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ο 27χρονος φέρεται να βρισκόταν σε μάχες μαζί με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Οι αρχές τον είχαν αναγνωρίσει πριν από μήνες όταν εμφανίστηκε σε ένα από τα τρομοκρατικά βίντεο των τζιχαντιστών μπροστά σε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε διαμελισμένα πτώματα σε έναν μαζικό τάφο.

Paris_Abdelhamid.2

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο 27χρονος φέρεται να είχε σχέσεις και με την αποτυχημένη τρομοκρατική απόπειρα σε τρένο στη Γαλλία τον περασμένο Αύγουστο και μία ακόμη αποτυχημένη επίθεση σε εκκλησία στο Παρίσι.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ ήταν και «στρατολόγος» για τους τζιχαντιστές, καθώς είχε επιχειρήσει να στρατολογήσει δυτικούς μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ φέρεται να έβαλε στην τρομοκρατική οργάνωση και τον 13χρονο αδερφό του, Γιουνές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here