Βαρκελώνη: Φέρτε μας επιτέλους τους πρόσφυγες φωνάζει οργισμένη η δήμαρχος

0
14

 

«Αφήστε επιτέλους τις πόλεις να φιλοξενήσουν πρόσφυγες» είπε την Τρίτη οργισμένη η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου.

Η δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής πόλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Sur πριν από μια συνάντηση με συναδέλφους της στις Βρυξέλλες με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην ομάδα αυτή που συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι του Παρισιού, του Βερολίνου, της Αθήνας και  του Άμστερνταμ συζητώνται τρόποι για την καλύτερη υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων.

«Ο κόσμος  θέλει να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος συμμετέχοντας στο δίκτυο των πόλεων καταφυγίων. Ας μας αφήσουν να βοηθήσουμε, το κράτος μας δεν μας αφήνει να βοηθήσουμε», διαμαρτυρήθηκε η δήμαρχος της αριστεράς που προέρχεται από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και έχει εκλεγεί από τον Ιούνιο.Η Βαρκελόνη είχε υποβάλει από τον Αύγουστο του 2015 ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή την Ερυθραία. Εκτιμά πως όλα είναι έτοιμα για να τους υποδεχθεί.

Η δήμαρχος της Βαρκελόνης δήλωσε ότι πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να «ασκήσει κριτική στην απόκριση που δόθηκε από την Ευρώπη» στη μεταναστευτική κρίση.

Στα τέλη Μαρτίου, η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam Intermón κατηγόρησε την Ισπανία ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της να δεχθεί 984 σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν στις γειτονικές χώρες διαπιστώνοντας ότι «κανείς» από αυτούς δεν έχει φθάσει στη χώρα. Την Κυριακή, ο ισπανός πρωθυπουργός, ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως «λίγοι» πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ισπανία, αλλά λίγοι πρόσφυγες έχουν φθάσει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here