Βαρουφάκης στη Liberation: Ο Ολάντ δεν είναι φίλος της Ελλάδας

0
4
Yanis Varoufakis

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεν βοήθησε την Ελλάδα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού με τους δανειστές, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεσπαθώνει κατά του Γάλλου προέδρου λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία όπου το κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν θα διασταυρώσει τα ξίφη του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Μπορεί ο ίδιος να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών…όμως συνεχίζει να μιλάει», γράφει η εφημερίδα Liberation και προσθέτει: «Στην Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχει στο κίνημα 1101 και εξηγεί τους λόγους της συμμετοχής του. «Η εκλογική διαδικασία δεν επαρκεί για να διατηρήσει σε εγρήγορση την δημοκρατία. Μία ολιγαρχία που ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει την κοινή γνώμη… Το κίνημα 1101 δεν είναι το ευρωπαϊκό πολιτικό δίκτυο που θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα. Έχουμε αναπτύξει ένα χώρο διαλόγου, άκρως πολιτικό, για να δημιουργήσουμε μία συναίνεση μεταξύ των Ευρωπαίων Δημοκρατών», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών».

Στην ερώτηση αν ο Ολάντ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι φίλος της. «Αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι βοήθησε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις», σχολιάζει ο Γάλλος δημοσιογράφος. «Απολύτως όχι!» υποστηρίζει ο Έλληνας πολιτικός. «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων o Φρανσουά Ολάντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν μας υποστήριξαν με κάποιες χρήσιμες δηλώσεις τους . Αλλά την κρίσιμη στιγμή όχι, η υποστήριξή τους ήταν μηδενική», λέει ο Έλληνας πολιτικός.

«Κατά την διάρκεια της κρίσης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που είχαμε, η Γαλλία δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της. Ο Ολάντ απέτυχε να δώσει ένας τέλος στη βαρβαρότητα εναντίον της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Φρανσουά Ολάντ διέπραξε πολιτικό λάθος με το να μην εμποδίσει ένα ολίσθημα προς τον αυταρχισμό που θα είναι επιβλαβές για όλους , συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων και των οικονομικών τους συμφερόντων… Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε ένα πραγματικό δώρο στη Μαρίν Λεπέν», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here