Βαρουφάκης: Η προσφυγική κρίση έχει διαιρέσε την Ευρώπη

0
8

 

  Η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει απάντηση στην προσφυγική κρίση γιατί είναι διαιρεμένη από την εξαετή νομισματική κρίση, η οποία έχει στρέψει το ένα έθνος εναντίον του άλλου, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Guardian.

Το σχέδιο της νομισματικής ένωσης έχει αποτύχει παταγωδώς τονίζει ο πρώην υπουργός και επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν διχαστεί από το κοινό νόμισμα.
«Η κρίση του ευρώ έχει κατακερματίσει την Ευρώπη, με τους Έλληνες να στρέφονται κατά των Γερμανών, τους Ιρλανδούς κατά των Ισπανών κλπ.» λέει ο πρώην υπουργός.

«Είναι δύσκολο για την Ευρώπη να λειτουργήσει σαν πολιτική οντότητα και σαν ενωμένη οντότητα. Η φυγόκεντρος δύναμη της νομισματικής ένωσης κατέστησε δυσκολότερη την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Κατά μία έννοια, είναι η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι» λέει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης όσο ήταν στο υπουργείο, «ανέλαβα το υπουργείο 15 ημέρες πριν από την χρεοκοπία της χώρας», λέει και πρόσθεσε ότι οι δανειστές ήθελαν να διαλύσουν τη χώρα για να στείλουν μήνυμα στην Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία. «Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιονι σε μία σκακιέρα και για εμάς ήταν πολύ δύσκολο, είχαμε την ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε αλλά τη χάσαμε» είπε ο πρώην υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here