Βαρουφάκης τον Ιούλιο 2015: Ακούγαμε τους τροϊκανούς όταν δεν το ήξεραν (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3

 

Νέα διάσταση αποκτά μετά την διαρροή – αποκάλυψη των WikiLeaks,  η δήλωση Βαρουφάκη τον Ιούλιο του 2015.

Τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε διαδικτυακή συνέντευξή του, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι κυβερνητικά στελέχη «άκουγαν» συνομιλίες της τρόικας, εν αγνοία τους.

Μάλιστα έρχεται να προσφέρει μια άλλη ανάγνωση σε δημοσιευματα του ξένου τύπου που απέδιδαν τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου σε υποκλοπή από ελληνικής πλευράς.

Λίγο μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση και το δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει σε συνέντευξή του σε εκπομπή του «The Press Project»:

«Ένα δημοψήφισμα πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι μία έκθεση ιδεών που καλείται να συγγράψει ο λαός με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Γι’ αυτό δεν κάναμε το δημοψήφισμα τόσο καιρό, περιμέναμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κείμενο πρότασης από τους Θεσμούς στο Eurogroup να το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Και ξέρετε, μεταξύ τους οι τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

 

https://www.youtube.com/watch?v=9sAs7tlXfp0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here