Μπασάρ Αλ Άσαντ: Ποτέ δεν συζητήσαμε με τη Ρωσία την αποχώρησή μου

0
5

 

Στη Μόσχα θα έχουν συνομιλίες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Εδώ και πολλούς μήνες, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις αντάρτικες οργανώσεις προκειμένου να εξευρεθεί μία διέξοδος μέσω μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

Από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει συζητήσει «ποτέ» μαζί του την αποχώρησή του. Ερωτηθείς από το NBC News αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ έχουν συζητήσει μαζί του αυτήν τη διαδικασία, η οποία μπορεί να καταλήξει στην αποχώρησή του από την εξουσία, ο Άσαντ ήταν κατηγορηματικός: «Ποτέ, διότι το ζήτημα αυτό επαφίεται στον συριακό λαό».

«Μόνο ο συριακός λαός μπορεί να πει ποιος θα είναι πρόεδρος, πότε πρέπει να έρθει, πότε πρέπει να φύγει. Εκείνοι (οι Ρώσοι) δεν είπαν ποτέ ούτε μια λέξη γι΄αυτό«, είπε σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here