ΒΒC: Κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Δραγασάκη

0
11

Το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη φέρνει στο τραπέζι το BBC, σε εκτενές ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές.

Όπως επισημαίνει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ένα ισχυρό αποτέλεσμα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, αλλά ουδείς θα μπορεί να προβλέψει τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει. Αντίθετα, μια οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε πιο παρατεταμένες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε αυτή την περίπτωση είναι άγνωστο ποιο θα μετέχουν στην κυβέρνηση,με ποιους όρους και ποιος θα ηγηθεί του όλου σχήματος.  Κάπου εδώ μπαίνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ως μετριοπαθής, θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία και να συνενώσει τα μικρότερα κόμματα και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το παράδοξο, τονίζει το βρετανικό δίκτυο, είναι ότι αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, τότε η αποσταθεροποίηση θα είναι εντονότερη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης πλέον, θα νιώθει ταπεινωμένος και θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή αντι-λιτότητας.

Το BBC,  σημειώνει  επίσης ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πόση θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, καθώς μιλάμε για έναν λαό που έχει προσέλθει στις κάλπες ήδη δύο φορές μέσα στο 2015 και τώρα του ζητείται να το πράξει για άλλη μια φορά. Το βρετανικό δίκτυο θεωρεί μάλιστα πως η κόπωση του εκλογικού σώματος αναμένεται να επηρεάσει τις εκλογές.

«Ο κόσμος είναι κουρασμένος και εξουδετερωμένος από τη λιτότητα. Επιπλέον, δυσπιστούν με αυτά που ακούν από τα κραταιά ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Επομένως, όλα αυτά μπορεί να συνωμοτήσουν ώστε το ποσοστό της αποχής να είναι μεγάλο. Είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή τη φορά θα ψηφίσουν λιγότεροι από ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όμως, αυτό που πρέπει να δημιουργήσουν τούτες οι εκλογές είναι λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό», αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here