Βέλγιο: Ανακήρυξαν το πολιτικό κίνημα του Βαρουφάκη «άνθρωπο της ημέρας»

0
4

 

Σε «άνθρωπο της ημέρας» ανακηρύσσει η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου, De Tijd, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την παρουσίαση στο Βερολίνο, ενός νέου «αριστερού, πανευρωπαϊκού κινήματος».

Η εφημερίδα φιλοξενεί στο πλέον προβεβλημένο σημείο της σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας τέως υπουργός Οικονομικών ιδρύει αριστερό πολιτικό κίνημα».

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται πως «ο πλέον διάσημος Έλληνας μοτοσικλετιστής» βίωσε μια «εντυπωσιακή χρονιά», κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε πυλώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπεί στη συνέχεια σε «τρομερό παιδί» εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης του στην ελληνική κρίση.

Στην χτεσινή παρουσίαση από τον Γ. Βαρουφάκη, της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου πολιτικού φορέα του που θα τοποθετείται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος και θα υπερασπίζεται το αίτημα για περισσότερο εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, αναφέρεται και η είδηση του βελγικού πρακτορείου Belga που αναδημοσιεύει η De Standaard υπό τον τίτλο «Βαρουφάκης: Σταματήστε την ταχεία αποσύνθεση της Ευρώπης».

Το ρεπορτάζ αναπαράγει δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη και δεν προχωρά σε αξιολογικές κρίσεις, αρκούμενο στην επισήμανση ότι ο «αμφιλεγόμενος», όπως χαρακτηρίζεται, Γ. Βαρουφάκης, «υπήρξε φανατικός πολέμιος των σκληρών όρων που περιλάμβανε το νέο πρόγραμμα διάσωσης». Η είδηση που ανάρτησε το πρακτορείο, εμφανίζεται επίσης στη γαλλόφωνη Le Soir αλλά και στη La Libre Belgique, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το κίνημά του DiEM25».

Τέλος, αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει σήμερα και στη γαλλόφωνη L’ Echo, με τίτλο «το DiEM25 σηματοδοτεί την επιστροφή του Βαρουφάκη». Το άρθρο σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, επιστρέφει με μία παράταξη που επιχειρεί τη ρήξη με το πολιτικό σύστημα της Γηραιάς Ηπείρου, ένα κίνημα που, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, μαρτυρά το φόβο του δημιουργού του απέναντι σε ένα πλαίσιο που του φαίνεται οικείο, αλλά που μέχρι στιγμής χαίρει πολύ ισχνής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here