Βέλγιο: Δεν είπαμε να πνίξετε τους μετανάστες…κρατήστε τους

0
8

 

Ο Bέλγος υφυπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση, Τεο Φράνκεν αρνείται ότι προέτρεψε την Ελλάδα να απωθεί τους μετανάστες στη θάλασσα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο BELGA σε σημερινό τηλεγράφημά του, δήλωσε ότι «ουδέποτε κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να προχωρήσει  σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πνίγονταν». Συνέχισε δε λέγοντας τα εξής:

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες αυτές δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με σεβασμό και υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και (την παροχή) διεθνούς προστασίας». Ο ίδιος σημειώνει ότι η διαμάχη αυτή έρχεται «τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση».

Ο υφυπουργός αναφέρει ακόμη, ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες – και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα να εξευρωπαϊστούν» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here