Βέλγιο: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Στην περιοχή όπου διαμένουν μουσουλμάνοι, στο Μολενμπέκ, και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι κάλεσαν σε διαδήλωση ακροδεξιοί, της οργάνωσης Génération identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) με το σύνθημα «Διώξτε τους ισλαμιστές». Μια αντιρατσιστική οργάνωση κάλεσε σε αντιδιαδήλωση.

Οι Αρχές των Βρυξελλών απαγόρευσαν και τις δύο διαδηλώσεις, υπό τον φόβο ότι θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής.

Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μολενμπέκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.

Περίπου 200 άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν στο Μόλενμπεκ και αναφέρθηκαν επεισόδια με νεαρούς που ζουν στη συνοικία, κυρίως βορειοαφρικανικής καταγωγής. Ένας από αυτούς πέταξε έναν κάδο απορριμμάτων εναντίον αστυνομικών.

Ένα αυτοκίνητο που πλησίασε τις γραμμές των αστυνομικών απωθήθηκε, με άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών να το χτυπούν με γκλομπ, κι όταν ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί αναπτύσσοντας ταχύτητα, χτύπησε μια γυναίκα.

Εξάλλου τουλάχιστον δύο νεαροί, κάτοικοι της περιοχής, συνελήφθησαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Η αστυνομία διέλυσε επίσης μια πορεία ακροαριστερών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον της «ισλαμοφοβίας» και συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους.

Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 αντιρατσιστές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here