Βέλγιο: Γεννητούρια στο πρωθυπουργικό ζεύγος

0
10

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Βελγίου, εν ενεργεία πρωθυπουργός έγινε πατέρας καθώς ο 40χρονος Σαρλ Μισέλ απέκτησε σήμερα το δεύτερο παιδί του, τη μικρή Ζαν.

«Καλώς ήρθε η μικρή Ζαν! Και συγχαρητήρια στους πανευτυχείς γονείς», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού, ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ.

Αυτό είναι το δεύτερο παιδί για τον Σαρλ Μισέλ που έχει ήδη έναν έφηβο γιο, τον Μαξιμιλιέν, από μια προηγούμενη σχέση του. Είναι όμως το πρώτο που αποκτά από τη σύντροφό του, την 35χρονη Αμελί Ντερμποντρενγκιέν η οποία, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις και μιλά τέσσερις γλώσσες.

Το «μυστικό» της εγκυμοσύνης της Ντερμποντρενγκιέν είχε διαρρεύσει τον Οκτώβριο και ο «δράστης» ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Κατά την επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ στον Λευκό Οίκο τραβήχτηκε η καθιερωμένη φωτογραφία με το πρωθυπουργικό ζεύγος του Βελγίου και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. «Είμαστε σαφώς πέντε» στη φωτογραφία αυτή, χαριτολόγησε τότε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Ο Σαρλ Μισέλ δεν πήγε φέτος το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για να μείνει στο πλευρό της συντρόφου του. Πάντως η βελγική νομοθεσία δεν προβλέπει… γονική άδεια για τους εν ενεργεία υπουργούς και πρωθυπουργούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here