Βέλγιο: Σε αναδίπλωση αναγκάστηκε ο υπουργός για το στρατόπεδο των 300.000 προσφύγων

0
9

 

Αποστάσεις από την πρόταση του Βέλγου υπουργού εσωτερικών Τέο Φράνκεν, που ζήτησε στρατόπεδο 300.000 προσφύγων στην Αθήνα, κρατά η βελγική κυβέρνηση, αναγκάζοντάς τον σε αναδίπλωση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών του Βελγίου σημείωσε πως εξαιτίας του άτυπου χαρακτήρα τίποτα από όσα είπε ο Tεο Φράνκεν κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga η εκπρόσωπος Τύπου του Φράνκεν δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις δηλώσεις Μουζάλα περί πιέσεων από την πλευρά του Βελγίου να γίνουν απωθήσεις των προσφύγων.

«Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες και έγιναν μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε, ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας, «ένας απίστευτος υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί στρατόπεδο με 300.000 πρόσφυγες στην Αθήνα, ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν, να κάνουμε push back στη θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here