Βέλγος υφυπουργός: Να αναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία αν η Τουρκία επαναπροωθεί Σύρους στη Συρία

0
4

 

«Εάν προκύψει ότι η Τουρκία επιστρέφει εδώ και μήνες Σύρους σε μεγάλη κλίμακα, χωρίς να τους χορηγεί προστασία, αυτό δημιουργεί πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα δεν θεωρεί την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα. Το Δικαστήριο της Ε.Ε. θα ακυρώσει τη συμφωνία και θα επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν» δήλωσε ο αρμόδιος για το άσυλο και την μετανάστευση Βέλγος υφυπουργός Τεό Φράνκεν, ο οποίος ανήκει στο εθνικιστικό, φλαμανδικό κόμμα N-VA, σε δήλωσή του στο φλαμανδικό ραδιόφωνο VRT.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστία περί συστηματικών επαναπροωθήσεων χιλιάδων Σύρων από τις τουρκικές αρχές προς τη Συρία.

Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας έχουν συλλέξει αρκετές μαρτυρίες βάσει των οποίων οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν συλλογικές επαναπροωθήσεις Σύρων από την περιοχή Χατάγι στη νότια Τουρκία προς τη Συρία, κατά παράβαση τόσο της τουρκικής όσο και της διεθνούς νομοθεσίας, αναφέρεται σε έκθεση της οργάνωσης.

Αν αυτό ισχύει, «θα επαναδιαπραγματευθούμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που συνήφθη στις 18 Μαρτίου – ας είμαστε σαφείς», δήλωσε ο Τεό Φράνκεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here