«Βέλη» Σουλτς κατά Ερντογάν: Η Ευρώπη είναι δημοκρατία και οι βουλευτές εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους

0
4

 

 

Επιστολή με παραλήπτη τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους»,σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

«Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα», συνεχίζει ο Σούλτς στην επιστολή του.

Επίσης επικρίνει τις λεκτικές επιθέσεις του Ερντογάν κατά Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης τη γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό», γράφει ο Σουλτς στην επιστολή του.

«Ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυεθνοτικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου παρακαλώ επιτρέψτε μου την ακόλουθη παρατήρηση: η ελεύθερη άσκηση της εντολής των βουλευτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκών δημοκρατιών μας», επισημαίνει στον Τούρκο πρόεδρο, ο Μάρτιν Σούλτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here