Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ

0
2

 

«Δεν έχουμε προδιαγεγραμμένη πορεία, να είμαστε το συμπλήρωμα κάθε κυβέρνησης», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πρόβλημα απώλειας βουλευτών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ειναι πάντα ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου. Και δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάμπτεται η αντιπολιτευτική μας διάθεση επειδή κάποιοι φλερτάρουν με την ιδέα να μετάσχουμε σε κυβέρνηση στην οποία κορμός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι σε μια τέτοια περίπτωση και επειδή ο τόπος είναι πάνω απ΄ όλα «η λύση είναι να επανέλθουμε στη πρόταση για ένα σχήμα ευρύτερης πλειοψηφίας, στο οποίο δεν χρειάζεται να είναι υπουργοί παλιά πολιτικά στελέχη».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι επιθυμία του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Συνεδρίου του, που εισηγήθηκε ο ίδιος λίγο πριν αποχωρήσει από την ηγεσία, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου, οι δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here